Voor het tienjarig jubileum in 2019 werd door Repair Café International de pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ gemaakt. Deze tentoonstelling reist sindsdien door het land. Op initiatief van het Repaircafé Papendrecht is de tentoonstelling van 11 juli tot 12 augustus te bezoeken in de Bibliotheek AanZet, Veerweg 135 in Papendrecht.

Repareren is goed voor het milieu én leuk om te doen! Elke reparatie is een soort ontdekkingstocht. ‘Mooi Stuk!’ toont gerepareerde voorwerpen in een museale setting. Bij elk voorwerp hoort een kort audiofragment met de analyse en inzichten van de reparateur. Dit biedt een kijkje in de mogelijkheden om het leven van een koffieapparaat, rolkoffer, stoel, spijkerbroek en mobiele telefoon te verlengen. Jaarlijks worden vele apparaten weggegooid die nog makkelijk te repareren zijn. De tentoonstelling wil aanzetten tot meer bewustwording en kennisdeling. Bezoekers worden aangespoord een liefdes- of excuusbrief te schrijven aan hun gerepareerde of weggegooide voorwerp.

Op sommige momenten zullen ook vrijwilligers van het Repaircafé aanwezig zijn om voorlichting te geven over repareren én het Repaircafé in Papendrecht. De Bibliotheek zoekt passend materiaal of activiteiten binnen de bibliotheek die een relatie hebben met repareren. U bent van harte welkom.

Het Repaircafé is geopend op de eerste zaterdag van de maand, van 09:00 tot 12:00 en de derde vrijdag van de maand van 13:00 tot 16:00

Like ons op Facebook