Wanneer u het Repair Café bezoekt voor reparatie van een Computer of Tablet willen wij u graag vragen de volgende punten in acht te nemen:

  • Neem zowel de computer of tablet, als het beeldscherm, het toetsenbord en de muis mee. Ingeval van een tablet of laptop vragen wij u ook de oplader mee te nemen. 
  • Maak van te voren een back-up van belangrijke bestanden. Het kan zijn dat een volledige herinstallatie van uw systeem nodig is in geval van een virus of malware. Er is immers beperkte tijd voor trouble shooting.
  • Ga ervan uit dat het hele besturingssysteem opnieuw geinstalleerd moet worden, neem daarom ook alle softwaren, licentiesleutels/codes, cd's, dvd's en usb sticks mee die bij uw computer of tablet horen. Wij verschaffen geen "illegale" versies van software. Ook niet tegen betaling. 
  • Maak waar mogelijk een foto van evenutele foutmeldingen met uw mobiel. Hiermee kan de vrijwilliger sneller een conclusie trekken.
  • Indien onderdelen nodig zijn zullen deze bijna altijd besteld moeten worden. Dit lukt helaas niet zonder vooruitbetaling van de desbetreffende onderdelen.
  • In het geval van een iMac zullen wij niet verder gaan dan trouble-shooting, aangezien de meeste van deze apparaten open ge-font moeten worden.

Het bovenstaande geldt ook voor problemen met alleen de hardware, aangezien een hardware probleem de software kan beïnvloeden en zo een herinstallatie noodzakelijk kan maken. 

Het Repaircafé is geopend op de eerste zaterdag van de maand, van 09:00 tot 12:00 en de derde vrijdag van de maand van 13:00 tot 16:00

Like ons op Facebook